Ntjam Rosie and smandem – Elle (Reworked)

Ntjam Rosie’s tweede album ELLE opende vele deuren voor haar. Met haar eigenzinnige visie op jazz en soul vierde de zangeres veel succes in het afgelopen decennium. Hierdoor kon ze samenwerken met het Metropole Orkest, Sinfonia Rotterdam, Nederlands Blazers Ensemble en veel grote namen uit de Nederlandse jazz. Nu kijkt ze met frisse blik terug op ELLE samen met SMANDEM., de jonge Amsterdamse band die internationaal aan de weg timmert.

Voor het project ELLE (Reworked) besloot Ntjam met SMANDEM. een selectie van songs van ELLE onder handen te nemen en naar het heden brengen. Hoe zouden ze klinken door de oren van de nieuwe generatie? Het resultaat is tegelijk energiek en loom, ruw en zacht. De EP ELLE (Reworked) verschijnt dit voorjaar op Gentle Daze Records/o-tone music. Het is de tiende officiële release van Ntjam Rosie.

https://ntjamrosie.com/