Ik ben geboren op 7 augustus 1984 in Leiderdorp en begon rond mijn 12e gitaar te spelen. Mijn vader is ook gitarist en leerde me de eerste kneepjes van het vak. Tegen de tijd dat ik me de gitaar helemaal eigen had gemaakt, werd er met m’n vader en broer heel wat afgejamd in de studio/oefenruimte in de achtertuin van m’n ouders. Daar heb ik veel ervaring opgedaan, niet alleen met spelen, maar ook met opnemen.

Conservatorium

Van 2006 tot 2010 studeerde ik jazzgitaar aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ik les kreeg van o.a. Martijn van Iterson, Maarten v.d. Grinten en Jesse Van Ruller. Tijdens m’n opleiding heb ik daar verschillende bandjes gehad zoals Konfusion, Sonny Griffen en meerdere projectbandjes. Ook heb ik in de kleinkunst samengewerkt met Vincent de Rooij voor zijn voorstelling Vlucht en werkte ik mee aan de musical Spring Awakening waar ik in de band o.l.v. Frans Heemskerk speelde.

Looping en eigen bands

Na het conservatorium ben ik me gaan richten op het creëren van eigen muziek, en daar steek ik nog altijd de meeste tijd in. Ik heb mezelf gespecialiseerd in live Looping, wat je goed kunt zien, of eigenlijk horen, in de nummers van Electric Love. Met deze band hebben we een album gemaakt genaamd “Mean Machine” dat ik zelf heb opgenomen en geproduceerd in m’n eigen studio. Ook ben ik door de jaren heen bij verschillende bands zoals Beatrice van der Poel, Sven Hammond, Janne Schra, Licks & Brains, e.d. ingevallen. Mijn laatste samenwerking zijn met Oscar de Jong (Kraak&SmaakBart WirtzJanne Schra en Ntjam Rosie.

De toekomst met eigen producties

De projecten waar ik nu actief mee bezig ben zijn:,Étoiles Électriques , Alankara, en kunstenaarscollectief Nieuwplaatz, dat ik in 2012 samen met andere kunstenaars heb opgericht. Nadat we twee mooie, tijdelijke locaties hadden gehad, werd het tijd voor een permanente plek om uit te kunnen breiden. Hier hebben we een nieuwe studio gebouwd met alles erop en eraan, zodat ik vanaf nu al m’n ervaring in opnemen en produceren elke dag in praktijk kan brengen.

Op dit moment werk ik in de studio aan verschillende producties en werk hiervoor samen met Bart Wirtz en Oscar de Jong van Kraak & Smaak. Het album van Ntjam Rosie is daar geproduceerd en komt in april 2020 uit.

Genoeg over mij..

Ja, nu weet je het wel. Je wil zien wat ik dan allemaal heb gemaakt. Check mijn muziek en enjoy!